Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

1147 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію

МКСК продовжує фіксувати пошкодження пам’яток культурної спадщини в Україні внаслідок російської агресії. За інформацією, поданою обласними та Київською міською військовими адміністраціями, за серпень загальна чисельність постраждалих пам’яток культурної спадщини регіонів зросла на 51 одиницю і наразі складає 1147 об’єктів. 

З них національного значення – 120, місцевого – 944, щойно виявлених – 83.

Повторні влучання у пошкоджені раніше пам’ятки культурної спадщини відбулися в Херсонській області. Нові — в Донецькій, Херсонській та Сумській областях. 

На сьогодні пошкоджень зазнали пам’ятки культури у 18 областях та Києві, зокрема: у Харківській області – 314, Херсонській – 152, Донецькій – 155, Одеській – 116, Чернігівській – 69, Київській області та м. Київ – 83, Запорізькій – 52, Миколаївській – 45,  Дніпропетровській – 40, Львівській – 36,  Луганській – 31, Сумській – 28, Хмельницькій – 10, Полтавській – 6, Вінницькій – 4, Житомирській – 4, Кіровоградській – 1, Черкаській – 1.

На кінець серпня 2024 року майже вся територія Луганської та значні частини територій Запорізької, Донецької та Херсонської областей досі перебувають у тимчасовій окупації. Це унеможливлює обрахунок точної кількості пошкоджених пам’яток культурної спадщини, що постраждали в ході бойових дій та окупації. 

Вас може зацікавити

Під час ракетного обстрілу Львова рф нанесла удар по буферній зоні об’єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Під час ракетного обстрілу Львова рф нанесла удар по буферній зоні об’єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Музей Сковороди, який зруйнували росіяни, відтепер можна відвідати онлайн

Музей Сковороди, який зруйнували росіяни, відтепер можна відвідати онлайн