21 червня в Амстердамі відбудеться благодійний телемарафон на підтримку України Embrace Ukraine — #StrivingTogether

21 червня в Амстердамі відбудеться міжнародний благодійний телемарафон на підтримку України Embrace Ukraine — #StrivingTogether. 

Захід пройде напередодні засідання Європейської Ради у Брюсселі і прагне консолідувати європейську аудиторію навколо теми готовності України стати частиною родини ЄС. Також у межах марафону збиратимуться кошти через глобальну фандрайзингову платформу UNITED24 на закупку рентген-апаратів С-арки для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пораненим та постраждалим внаслідок повномасштабної війни рф в Україні. 

«Україна це європейська держава територіально, історично, за демократичними поглядами та цінностями. Так само, як і наша культура, мистецтво і традиції, завжди була частиною європейського простору. Сьогодні ми всіма силами протистоїмо агресії з боку рф, виступаючи щитом для всієї Європи. Ми боремося за мир, свою незалежність, свободу та за демократичні цінності всього цивілізованого світу. Я вірю, що зараз ні в кого з наших цивілізованих країн-сусідів немає сумнівів у тому, що Україна є невід’ємною частиною Європи. Сьогодні наші митці, артисти, автори підкорюють сцени та екрани Європи, а з ними серця європейців. Тож цей захід вкотре відкриє для мільйонів глядачів культурну, талановиту, сильну, вільну Україну, яка має бути частиною ЄС на законних засадах», — зазначив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України.

Учасниками проєкту стануть легендарні зірки найпопулярнішого пісенного конкурсу Європи, а також політичні лідери, громадські активісти та діячі культури. Мітинг з нагоди телемарафону відбудеться на Музейній площі в Амстердамі о 20:00 (СЕТ, 21:00 за Києвом). 

Трансляція телемарафону планується на провідних телеканалах країни, а також на Київстар ТБ та YouTube-каналах 1+1 і Atlas Festival

Головним медіапартнером телемарафону Embrace Ukraine #StrivingTogether є найпопулярніше ранкове шоу країни “Сніданок з 1+1”, що нині транслюється на телеканалах ТЕТ та 2+2 щоденно, а також в YouTube. В ефірі “Сніданку” з 16 червня відбуватиметься спеціальна благодійна акція, в межах якої глядачі можуть зробити донати через платформу UNITED24 та отримати унікальні тематичні подарунки від зірок.

Нагадаємо, раніше команди 1+1 media та Atlas Festival спільно з партнерами реалізували вже два благодійні телемарафони Save Ukraine #StopWar, в межах яких було зібрано понад 50 000 000 грн благодійної допомоги.

 

Вас може зацікавити

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

Зустріч молодих творців спадщини: переможці конкурсу «Young  European Heritage Makers» відвідали м. Страсбург

Зустріч молодих творців спадщини: переможці конкурсу «Young  European Heritage Makers» відвідали м. Страсбург