25 лютого в Україну завітають міністри культури Литви та Польщі для обговорення культурної співпраці в рамках Люблінського трикутника

25 лютого, на запрошення Олександра Ткаченка, Міністра культури та інформаційної політики, в Україну завітають міністри культури Литви та Польщі для обговорення культурної співпраці в рамках Люблінського трикутника.

Україну відвідають: 

  • Пьотр Глінський, Віце-прем’єр-міністр, Міністр культури та національної спадщини Республіки Польща;

  • Сімонас Кайрис, Міністр культури Литовської Республіки.

Міністри підпишуть Декларацію про наміри співробітництва в рамках «Люблінського трикутника» між Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством культури Литовської Республіки та Міністерством культури та національної спадщини Республіки Польща. Це допоможе розширити рамки співпраці між країнами, створить додаткові умови для активного обміну досвідом та кращими практиками формування та реалізації культурної політики, для реалізації спільних проектів, розвитку культурних маршрутів між країнами, а також імплементації інших ініціатив у сфері культури, спрямованих на розвиток дружніх відносин між Україною, Литвою та Польщею.

Нагадаємо, «Люблінський трикутник» – це дипломатична ініціатива, яка об’єднує Україну, Литву і Польщу. У межах цього формату Варшава, Вільнюс та Київ співпрацюють у політичній, економічній, соціальній та культурній сферах. 

 

Вас може зацікавити

1169 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію

1169 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію

«Антитіла» завершили тур в США: 10 мільйонів гривень для української розвідки і виступ у Конгресі

«Антитіла» завершили тур в США: 10 мільйонів гривень для української розвідки і виступ у Конгресі