Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

50 років Будинку кіно: від перших кадрів до нових висот

29 вересня в Будинку кіно відбувся урочистий вечір з нагоди відкриття нового творчого сезону та 50-ї річниці інституції.

У відеопривітанні Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький підкреслив: «Будинок кіно — це не просто стіни. Це місце, де народжувалася та протягом десятиліть творилася історія українського кінематографу. Від перших кадрів до нових висот — кожна сторінка цієї історії втілена в людях, що наповнюють це місце своїм натхненням і працею».

Присутні мали змогу першими побачити нову стрічку українського режисера та сценариста Олега Бійми «Будинок кіно: безперервна історія», у якій автор об’єднав архівні кадри та інтерв’ю з видатними особистостями українського кінематографу, які увійшли в історію Будинку кіно.

Також цього вечора відбулося урочисте погашення марки, що була випущена на честь 100-річчя з дня народження видатного режисера, сценариста та художника Сергія Параджанова.

Завершилося свято показом документальної стрічки «Яремчук. Незрівнянний світ краси» режисера Артема Григоряна, яка стала лідером національного кінопрокату.

Будинок кіно — це культурний центр, де глядачі мають змогу переглянути найкращі зразки українського та світового кіномистецтва. Протягом півстоліття його команда працює над організацією виставок, фестивалів та інших заходів, серед яких Київський міжнародний фестиваль «Молодість», Міжнародний фестиваль анімаційних стрічок «Крок», фестивалі студентських фільмів.

Вас може зацікавити

Привітання з Всеукраїнським днем бібліотек

Привітання з Всеукраїнським днем бібліотек

У Національній філармонії України відбувся концерт-меморіал, присвячений пам’яті жертв Бабиного Яру

У Національній філармонії України відбувся концерт-меморіал, присвячений пам’яті жертв Бабиного Яру