Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Актив студентської молоді МКІП долучився до фестивалю «Про Українське» в Українському домі

З 22 до 25 серпня в Українському домі тривав міждисциплінарний фестиваль «Про Українське», присвячений Дню незалежності України. До живого обговорення нагальних питань у сфері культури під час війни та після її завершення долучився Актив студентської молоді. Ініціатором заходу виступило Міністерство культури та інформаційної політики України. 

Протягом двох років програма фестивалю успішно функціонувала в онлайн-форматі на сайті та у соціальних мережах Українського дому, де глядачам розповідали про видатні постаті та унікальні феномени української культури. Цього року фестиваль вперше перейшов в офлайн-формат та відбувся у кінозалі Українського дому. 

Учасники дискусії поділилися своїм баченням сучасного культурного життя, визначили основні виклики та потреби молодого покоління. Зокрема, йшлося про те, чого не вистачає в інституціях, які нові формати та ініціативи могли б залучити молодь, а також як забезпечити розвиток української культури в умовах війни.

Директорка Українського дому Ольга Вієру наголосила на важливості залучення молодого покоління до співпраці та створення спільних культурних проектів, які ініціюватиме Актив.

«Український дім – це культурний простір для діалогу, кооперації, взаємодії та зменшення культурних дистанцій», – зазначила вона. 

Своєю чергою директорка департаменту відновлення та культурної реінтеграції деокупованих територій МКІП Діана Трима зауважила, що усім громадянам України потрібно бути активними та залучатися до формування культурного життя, використовуючи усі можливості, які з’являються у просторі.  

Вас може зацікавити

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році