«Антитіла» завершили тур в США: 10 мільйонів гривень для української розвідки і виступ у Конгресі

Український гурт «Антитіла» успішно завершив другий етап свого масштабного міжнародного туру «Culture VS War» у США, зібравши 10 мільйонів гривень. Ці кошти будуть передані на потреби спецпідрозділів української розвідки, що працюють на кримському напрямку. Тур має на меті показати правду про війну в Україні через історії митців, які стали до лав ЗСУ або займаються волонтерською діяльністю.  

Під час туру артисти провели відкриті неформальні зустрічі у Філадельфії, Бостоні, Нью-Йорку, Чикаго, Міннеаполісі та Вашингтоні, де вони ділилися власними історіями про перші місяці повномасштабного вторгнення та своїм досвідом роботи на фронті як парамедики. На кожному заході гості могли подивитися документальний фільм «Culture VS War», а також поспілкуватися з музикантами, поспівати улюблені хіти, обговорити важливі теми.  

Окрім того, гурт «Антитіла» також взяв участь у низці заходів з представниками уряду США, політиками, дипломатами, підприємцями та культурними діячами. Вони відвідали Гарвардський університет з нагоди 50-річчя заснування Українського наукового інституту, а також виступили у Вашингтоні в Капітолії під час «Українського саміту дій», де наголошували на необхідності подальшої підтримки України.  

«Загалом ми провели більше десяти відкритих і закритих івентів, зустрілися з американськими політиками та дипломатами багатьох ключових європейських країн-партнерів України. Говорили про важливість продовження підтримки України, розширення обсягів і пришвидшення її надання, вже зараз, а не колись потім. На кожному заході нагадували про українських військовополонених, які чекають на повернення додому, про викрадених українських дітей, про важливість підтримки української економіки, про правильність заборони РПЦ в Україні та про інші важливі для України теми», — розповів лідер гурту Тарас Тополя.  

Також команда організувала декілька аукціонів з унікальними лотами, серед яких був і розвідувальний БПЛА «Орлан-10», що був проданий у Чикаго за 15 тисяч доларів.  

Завершивши американський тур, музиканти вирушили у великий концертний тур містами України, аби продовжувати збирати кошти на потреби ГУР.  

Нагадаємо, що тур «Culture VS War» Сполученими Штатами Америки організовано гуртом «Антитіла» у партнерстві з фондом Revived Soldiers Ukraine та United Help Ukraine, за ініціативи та всебічної допомоги Асоціації «Дивись українське!», за підтримки Благодійного фонду «МХП-Громаді», за сприяння Офісу Президента України, Міністерства культури та стратегічних комунікацій України, Міністерства закордонних справ України, Головного управління зв’язків із громадськістю Збройних Сил України та Генерального штабу Збройних Сил України. Перший етап проєкту був успішно реалізований у Великій Британії.

Вас може зацікавити

У Харкові відбувся благодійний FASHION-ПОКАЗ на підтримку бібліотеки ім. В.Г. Короленка

У Харкові відбувся благодійний FASHION-ПОКАЗ на підтримку бібліотеки ім. В.Г. Короленка

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг