Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Бюджет МКІП на 2021 рік складе 12,524 млрд грн

15 грудня 2020 року Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому проєкт Закону про Державний бюджет України на 2021 рік. За ухвалення документу проголосували 289 народних депутатів.

Бюджет Міністерства культури та інформаційної політики затверджено на рівні 12,524 млрд грн.

“Нам вдалося відстояти більший бюджет, аніж минулого року. Навіть у його скороченій редакції. А це – наочна демонстрації поступової зміни сприйняття ролі культури для держави. Радію нашій перемозі, бо вага культури, креативних індустрій, туризму та інформаційної політики має отримати своє заслужене визнання”, – прокоментував Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Він підкреслив, що  наступного року вдасться розпочати реалізацію запланованих програм: Велика Реставрація, Центри культурних послуг, програми для народних художніх промислів та популяризації читання, системний розвиток і промоція внутрішнього туризму, будівництво Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції гідності, Музею Голодомору, Музею Бабиного Яру та Галузевого державного архіву, програми інформаційної безпеки та медіаграмотності. 

Також планується створити дві нові інституції – Державну службу охорони культурної спадщини та Державну інспекцію охорони культурної спадщини.

Вас може зацікавити

У День пам’яті трагедії Бабиного Яру в Києві вшанували пам’ять жертв нацистських злочинів

У День пам’яті трагедії Бабиного Яру в Києві вшанували пам’ять жертв нацистських злочинів

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя