Цифровий архів документів про російсько-українську війну зібрав понад 4000 документів з різних регіонів України

Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка за підтримки УКФ створила і представила новий віртуальний ресурс — «Цифровий архів документів про російсько-українську війну». Основна мета ініціативи — збереження історії України в онлайн форматі та підтримка освітніх, дослідницьких проєктів. 

Створення сайту — це результат реалізації проєкту «Формування цифрового архіву документів (публікацій, фото, відео) про російсько-українську війну». Новий ресурс є цінним джерелом для дослідників, які вивчають події війни, а також для тих, хто хоче глибше зрозуміти контекст і її наслідки для нашої держави. 

Архів створений на основі публікацій з відкритих верифікованих джерел: офіційних сайтів обласних і міських військових адміністрацій, а також медіа Київської, Дніпропетровської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Харківської, Чернігівської та інших областей України.

Наразі на сайті є понад 4000 документів, які розподілені за тематичними колекціями, такими як: «Державна політика», «Докази російської агресії», «Докази українського спротиву», «Волонтерський рух в Україні», «Міжнародна підтримка», «Культура під час війни».Платформа працює у тестовому режимі, і організатори запрошують усіх користувачів ділитися своїми враженнями та зауваженнями. Відгуки можна залишити через форму зворотного зв’язку на сайті або надіслати на електронну пошту: [email protected].

Вас може зацікавити

П’ятий Міжнародний форум культурної дипломатії об’єднав експертів задля посилення голосу України в світі

П’ятий Міжнародний форум культурної дипломатії об’єднав експертів задля посилення голосу України в світі

Україна вперше взяла участь у книжковому ярмарку «Liber» в Барселоні

Україна вперше взяла участь у книжковому ярмарку «Liber» в Барселоні