Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Держкомтелерадіо продовжує вживати заходи для припинення незаконної реалізації видавничої продукції держави-агресора

За підсумками моніторингу в серпні 2024 року, Держкомтелерадіо встановлено факти незаконного розміщення комерційних пропозицій із продажу понад 800 найменувань видавничої продукції, пов’язаної з державою-агресором та республікою білорусь (824 та 10 найменувань відповідно) на маркетплейсі Prom.ua і на створених на платформі Prom.ua вебсайтах 9 українськими інтернет-магазинами («Диаша», «Фантазери», «Учбові книги та не тільки», «Ларчік», «Mixomarket», «Православні книги — поштою», «Навчалка», «Буквоїд», «comicss.ua»). 

Виявлені товарні позиції видалено з відповідних інформаційних ресурсів, а суб’єктам електронної комерції надіслано попередження щодо неприпустимості провадження діяльності у видавничій справі з порушенням вимог українського законодавства.

Загалом з квітня 2024 року завдяки налагодженій співпраці Держкомтелерадіо з адміністрацією маркетплейсу Prom.ua припинено розповсюдження понад 3,2 тис. найменувань видавничої продукції держави-агресора та республіки білорусь.

Водночас у серпні Держкомтелерадіо вжив заходи для припинення незаконної реалізації видавничої продукції держави-агресора 7 стаціонарними книгарнями — «Академкнига», «BOOKTIME», «Канцтовари та сувеніри» у Києві; «Книжковий дім» — у Харкові; та трьома магазинами мережі «Наталі» в Запоріжжі.

Також Держкомтелерадіо здійснює моніторинг видавничої сфери держави-агресора, республіки білорусь та тимчасово окупованої території України для виявлення фактів випуску у світ антиукраїнської видавничої продукції та вжиття заходів реагування. За результатами моніторингу, зокрема, ведеться Перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. 

Упродовж серпня 2024 року до зазначеного Переліку внесено 19 чергових видань антиукраїнського змісту. Наразі Перелік містить 491 пропагандистське видання.

Вас може зацікавити

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році