Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Дякую Серцем»: у Михайлівському Золотоверхому монастирі вшанували благодійників та волонтерів

5 вересня з нагоди свята спомину чуда архистратига Михаїла в Хонах Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря відкрив виставку скульптурних та мозаїчних робіт «Дякую Серцем», а також відзначив благодійників і меценатів.

Переглянути фотоальбом

Фото Антоніни Вишневської 

«Ми, український народ, єдині в своїй меті й своїй вірі в Бога і в перемогу. Кожен на своєму місці робимо належну справу. Але є такі, що роблять більше. Це благодійники. І є ті, кого ми називаємо волонтерами. Вони жертвують своє майно та здоров’я. Я дякую всім тим, хто сьогодні в Україні віддає частину свого серця в ім’я нашої перемоги. І особливо вам, дорогі друзі, кого сьогодні вшановує фонд «Дякую Серцем». Слава Україні!» – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

В рамках події благодійникам та волонтерам вручили унікальні відзнаки «Дякую Серцем» за добротворення на благо України.

«Без нашої Української церкви, ми ніколи не збудуємо тієї України, яку ми так прагнемо збудувати. Ми бачимо той терор, який покликаний нас найперше зламати духовно і морально. Але ми засвідчили з самого початку, що ми не зламаємось й будемо боротися до кінця», – зазначив предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній.

Серед експонатів виставки – «Велике Бурштинове Серце України», врятоване навесні в Бучі після деокупації, де було захованим в землю від російських загарбників. Це єдиний у світі самородок бурштину-сукциніту, за формою анатомічного серця, вагою 1362 грами і віком близько 50 млн років.

Керівниця міжнародної платформи «Дякую Серцем» Галина Симха висловила сподівання, що й «Велике Бурштинове Серце України» стане нашою сердечною подякою за життя та одним із символів великої української Перемоги та справедливого миру.

Експонати виставлятимуться на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря з 6 вересня по 15 листопада.

Вас може зацікавити

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році