Експерти розпочали технічне обстеження будівлі костелу Святого Миколая

Розпочався перший етап у процесі відновлення костелу Святого Миколая – технічне обстеження будівлі щодо аварійності. Наразі сертифіковані експерти детально вивчають, наскільки пошкоджені конструкції будівлі, стіни, дах та вітражні конструкції. Також вони визначать, які роботи з укріплення конструкцій необхідні першочергово. Досвід фахівців налічує понад дві тисячі досліджених будівель, в тому числі десятки експертиз наслідків пожеж на великих промислових та цивільних об‘єктах.

Результатом роботи експертів стане розробка проєкту невідкладних протиаварійних робіт, проєктно-кошторисної документації з чітко встановленою необхідною на відновлення будівлі сумою та ліквідація наслідків пожежі. МКІП очікує отримати висновок експертизи та проектно-кошторисну документацію в середині жовтня. Після чого найближчим часом розпочнуться протиаварійні роботи.

Після пожежі у костелі, яка сталася 3 вересня, у МКІП одразу розробили план відновлення пам’ятки архітектури національного значення. Костел вже має висновок Державної служби України з надзвичайних ситуацій та заключення Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

З новинами щодо відновлення костелу Святого Миколая можна ознайомитися на ленді.

Нагадаємо також, що при МКІП створено робочу групу з питань громадського контролю за ходом виконання аварійно-відновлювальних робіт у Костелі Святого Миколая. До її складу входять представники Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, Національного будинку органної та камерної музики України, Римо-Католицької Церкви в Україні, МКІП, а також бізнесу та громадськості.

Вас може зацікавити

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

Зустріч молодих творців спадщини: переможці конкурсу «Young  European Heritage Makers» відвідали м. Страсбург

Зустріч молодих творців спадщини: переможці конкурсу «Young  European Heritage Makers» відвідали м. Страсбург