Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Google for Tourism 2020» – онлайн-промоція України по всьому світу

13 квітня відбулася онлайн-презентація проекту «Google for Tourism 2020», у межах якої представлено низку проектів компанії, розроблених для розвитку та підтримки туризму в Україні. Реалізація проекту сприяє посиленню співпраці між Урядом та Google на регіональному рівні задля успішної промоції туристичної галузі. 

За словами заступника Міністра культури та інформаційної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артема Льозіна, стратегічно важливо продовжити розвиток партнерства Уряду та Google України: “Це нагода для спільного створення цифрових змін та можливостей для оцифровки української культурної спадщини, що буде не просто зберігатися, а буде жити на платформах та стане доступною як українцям у будь-якому куточку світу, так і мешканцям інших країн.  Крім того, подібні сучасні  ініціативи важливі для  розвитку внутрішнього та цифрового туризму, що також дає змогу популяризувати українську культуру по всьому світу”, – зазначив урядовець.    

В рамках проекту:

  1. Оцифровано 16 національних парків України

  2. Проведено тренінги на каналі Дія.Бізнес, для СМБ та представників туристичної індустрії

  3. Створено українську версії сайту Grow with Google

  4. Розроблено родзинку для туристів – веб-сайт «Автентичні смаки України» — цифрову колекції класичної української кухні усіх регіонів. Гастротур розповідає  не лише про різницю страв та інгредієнтів, а дає можливість дізнатися про різні традиції приготування та споживання, про давні промисли, звички та навіть про природні та кліматичні відмінності регіонів, що може стати в нагоді уважному віртуальному туристу та зацікавити візитом в Україну.   

МКІП надалі буде підтримувати та долучатися до  спільних цифрових проектів, покликаних нівелювати кордони та розповісти світу одне про одного.

 

Вас може зацікавити

Микола Точицький відзначив подяками реставраторів заповідника «Києво-Печерська лавра»

Микола Точицький відзначив подяками реставраторів заповідника «Києво-Печерська лавра»

У Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого презентували фотоекспозицію «Бібліотеки Херсонщини: злочини Росії проти культури України»

У Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого презентували фотоекспозицію «Бібліотеки Херсонщини: злочини Росії проти культури України»