Галину Григоренко призначено заступницею Міністра культури та інформаційної політики

15 липня Уряд призначив Галину Григоренко на посаду заступника Міністра культури та інформаційної політики України.

Вона закінчила Національний університет «Києво-Могилянська Академія» та Школу стратегічного архітектора Києво-Могилянської бізнес школи (kmbs). До 2017 року працювала на посаді директора освітніх програм в організації «Культурний Проект», де відповідала за цикли просвітницьких курсів з гуманітарних дисциплін: візуального мистецтва, музики, літератури, філософії, кінематографа, історії України для широкої аудиторії. 

В 2017 році стала співзасновницею і генеральною продюсеркою громадської організації Open Opera Ukraine, що здійснює проєкти в сфері барокової музики. Влітку 2019 року приєдналась до команди Офісу з розробки гуманітарної політики під патронатом Міністра культури, молоді та спорту. 

З березня 2020 року до цього часу Галина Григоренко очолювала Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти. Під її керівництвом була сформована команда та запущена робота органу, що відповідає за реалізацію політики в сфері мистецтв та мистецької освіти. 

Командою Держмистецтв спільно з МКІП були реалізовані знакові культурно-мистецькі проекти з відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки та 150-річчя Василя Стефаника, проведено всеукраїнський фестиваль «Український бренд: Етніка», культурно-мистецький захід «Історія Щедрика», всеукраїнської культурно-мистецької акції за участі філармоній «Музика ПростоНеба»; оновлено підхід до вручення мистецьких премій в сфері мистецтв, підвищено популярність державних стипендій для молодих митців.

 

Вас може зацікавити

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій