Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Карнегі-Хол та культурна дипломатія України: діалог про важливість просування української культури

24 вересня Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький зустрівся з Виконавчим і Художнім директором Карнегі-Хол Клайвом Гіллінсоном. Головною темою розмови стала важливість культурної дипломатії у зміцненні міжнародного авторитету України.

Микола Точицький підкреслив, що публічна та культурна дипломатія є ключовим інструментом для покращення іміджу України на світовій арені. Концерти, виставки, література та інші форми мистецького вираження допомагають глибше інтегрувати Україну в глобальний культурний простір, посилюючи зв’язки з міжнародними партнерами.

«Мене глибоко захопили ваші плани щодо організації ще одного “Концерту для України”, а також особливо важливого концерту для дітей і молоді України, запланованого на 23 жовтня. Я цілковито поділяю цю ініціативу. Вона не лише продовжує традицію культурної підтримки України, а й робить акцент на молодому поколінні, підкреслюючи нашу надію на майбутнє, стійкість та важливість збереження культурної спадщини», — зазначив Точицький.

Окремо було порушено питання щодо співпраці Карнегі-Хол із російськими митцями. Міністр наголосив на необхідності перегляду цієї політики через російську агресію та той факт, що понад 550 українських дітей стали жертвами війни. Він закликав до відповідального підходу у виборі митців, яким надається сцена Карнегі-Хол.

Ця зустріч є ще одним важливим кроком у зміцненні культурної присутності України на світовій арені та підвищенні її міжнародного авторитету.

Нагадаємо, 2022 року в Карнегі-Хол відбувся перший «Концерт для України», організований спільно з Постійним представництвом України при ООН. Усі виручені кошти тоді передали організації Direct Relief. У 2023 році пройшло два знакові концерти: Львівського національного філармонічного оркестру та «Щедрик», під час якого вперше було реалізовано унікальний проєкт вимкнення світла, коли зал Карнегі-Хол занурився в темряву, а до присутніх звернувся Президент України Володимир Зеленський.

На початку 2024 року Карнегі-Хол також провів концерт для дітей, які стали переможцями конкурсу Української музики в Нью-Йорку.

Вас може зацікавити

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році