Харків приєднався до Мережі креативних міст ЮНЕСКО в категорії «Музика»

Харків став третім українським містом-учасником мережі креативних міст ЮНЕСКО після Львова (2015) та Одеси (2019). Цього року до Мережі долучилися 49 міст, серед яких Батумі, Белфаст, Канни, Джакарта, Руан, Таллінн, Вільнюс, Тбілісі тощо.Зараз Мережа налічує 295 міст у 90 країнах, які інвестують у культуру та креативність, а саме ремесла та народне мистецтво, дизайн, кіно, гастрономію, літературу, медіамистецтво та музику.

«Навесні цього року, виступаючи на Сreate Kharkiv Fest, закликала Харків подаватися на конкурс до Мережі креативних міст ЮНЕСКО, адже місто має непересічний творчий потенціал. Креативність Харкова засвідчують історичні й сучасні культурні заклади та події: від театру «Березіль» до міжнародного музичного фестивалю «Харківські асамблеї». Рада, що місцева влада та ініціативна спільнота подали заявку в ЮНЕСКО і вже цьогоріч отримали заслужений статус. Переконана, що членство в міжнародній мережі допоможе Харкову розвивати креативні індустрії збалансовано», — прокоментувала Лариса Петасюк, заступниця Міністра культури та інформаційної політики.

Креативні міста визначила Генеральна директорка ЮНЕСКО Одрі Азулай за результатами конкурсного добору.

Нагадаємо, Мережа креативних міст ЮНЕСКО була створена в 2004 році з метою сприяння міжнародному співробітництву з містами та поміж міст, які інвестують у креативність як стратегічний фактор сталого розвитку. Міста, що входять до Мережі, розташовані на різних континентах і регіонах, мають різний рівень доходу та населення. Вони співпрацюють задля спільної місії: визнання креативності та креативних індустрій у центрі планів міського розвитку з метою перетворення міст на більш безпечні, стійкі, інклюзивні та стабільні відповідно до Порядку денного у сфері сталого розвитку ООН 2030 року.

Вас може зацікавити

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг 

Зустріч молодих творців спадщини: переможці конкурсу «Young  European Heritage Makers» відвідали м. Страсбург

Зустріч молодих творців спадщини: переможці конкурсу «Young  European Heritage Makers» відвідали м. Страсбург