Заступниця Міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк взяла участь у конференції “Еногастрономічний туризм – драйвер розвитку туристичних дестинацій”.
Конференція відбулась в Одесі в рамках першого винного тижня “Odessa Wine Week”, заходи якого зібрали провідних фахівців винної галузі, науковців, енологів, виноробів, представників влади, національних та іноземних асоціацій, туристичної галузі, HoReCa та ритейлу, сомельє, винних трейдерів, виробників супутніх товарів і технологій, маркетологів, експертів, журналістів.
Відомо, що еногастрономічний туризм – це нова філософія подорожей з метою пошуку смаків та автентичних кулінарних традицій. У цьому контексті Odessa Wine Week об’єднує зусилля української винної спільноти, що спрямовані на розвиток винного ринку України, на популяризацію й просування бренду «українське вино», на інтеграцію України у світову винну спільноту.
“Розвитку винного туризму сприяють спеціально розроблені туристичні маршрути. Окрім того, системна розбудова гастрономічних маршрутів стимулює розвиток сільських територій та регіонів загалом. Один із таких проектів – «Дорога смаку та вина», який ми всіляко підтримуємо. Цей проєкт відкриває для туристів українські регіони Бессарабію та Закарпаття, де процвітає виноробство. Тут йдеться не лише про можливість продегустувати вино та ознайомитись з процесом виробництва. Винний туризм відкриває мандрівникам традиції та культуру нашої країни”, – зазначила заступниця Міністра.
У своєму виступі вона також підкреслила, що важливим етапом для підтримки регіональних турпродуктів є розбудова туристичної інфраструктури та створення базових умов для комфортних подорожей. “Над цим ми зараз активно працюємо спільно з Державним агентством розвитку туризму, Укрзалізницею, Укравтодором та іншими профільними державними установами”, – наголосила Лариса Петасюк.