Лариса Петасюк: Захист прав працівників культури у фокусі уваги МКІП

Заступниця Міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк взяла участь у II Пленумі ЦК Профспілки працівників культури України.

Серед основних питань порядку денного:
– збереження і подальший розвиток культури в умовах адміністративно-територіальної реформи;
– соціально-економічний захист працівників культури у співпраці з соціальними партнерами.

«Співпраця між Профспілкою працівників культури та Міністерством завжди давала результати. Ми вдячні за моніторинг ситуації щодо збереження прав працівників культури на місцях. Вся інформація нами детально аналізується», – підкреслила заступниця Міністра.

Так, МКІП постійно співпрацює з Профспілкою щодо збереження кадрів у сфері культури, активно виступає проти ліквідації бібліотек і клубів, має чітку позицію щодо недопущення прийняття органами місцевого самоврядування незаконних рішень про закриття закладів культури.

У засіданні також взяли участь голови обласних організацій Профспілки, представники трудових колективів закладів культури, засобів масової інформації, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Профспілка працівників культури України нараховує близько 300 тисяч членів. Це 96,78% працівників підприємств, установ та організацій різних форм власності, студентів навчальних закладів І-IV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних училищ сфери культури. Мета діяльності – представництво та захист професійних, трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки.

Вас може зацікавити

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій