Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Львівський історичний музей виконує унікальну місію – допомагати зберігати цінності з усієї України, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні, 13 жовтня, т. в. о Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв відвідав Львівський історичний музей, якому днями виповнилось 130 років. Це один із найстаріших закладів в Україні. 

Переглянути фотоальбом

«Хочу висловити вдячність колективу Львівського історичного музею за справу, яку ви робите. Сьогодні ви маєте унікальну місію – це допомога установам, які перебувають на тимчасово окупованих або на прифронтових територіях, в зоні бойових дій, та й всім тим, хто звернувся до вас по допомогу щодо збереження артефактів та культурних цінностей. Вдячний також за допомогу переміщеним особам, яким ви даєте можливість  більше дізнатись про історію й спадщину, зберегти своє ментальне здоров’я», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Він також розповів про напрямок, який варто розвивати в Україні, музейну педагогіку – коли діти класами разом з батьками, студенти відвідують організовані експозиційні простори й отримують знання у доступній формі.

За внесок у розвиток музейної справи працівникам музею т. в. о. Міністра вручив подяки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Нагадаємо, Львівський історичний музей — це один із найбільших музеїв України. Він заснований у 1893 році та налічує у своїх колекціях понад 370 тисяч музейних предметів. Щороку музейні експозиції оглядає понад 400 тисяч відвідувачів.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024