Масштабна виставка до Дня художника: понад 200 робіт різних стилів та жанрів представили у Києві 

До Дня художника України, який відзначатимуть 13 жовтня, у Києві стартував масштабний мистецький проєкт, що демонструє широту сучасного українського образотворчого мистецтва у всіх його напрямах та стилях.

Експозиція складається з двох частин: перша — роботи членів Національної спілки художників України з усіх регіонів країни, серед яких Микола Кутняхов, Костянтин Чернявський, Марія Полякова, Віктор Ковтун, Любов Миленька та інші. Друга частина виставки — картини претендентів на вступ до Спілки, таких як Сергій Григор’єв і Юлія Новицька.

Директор Дирекції виставок НСХУ Ігор Волощук назвав захід «мистецькою релаксацією», яка нині є дуже затребуваною серед українців. «Попри сумніви щодо доцільності проведення таких заходів в умовах постійних тривог, ракетних атак та обстрілів, ми прийняли це рішення, і не пошкодували», — сказав він.

Голова Київської організації НСХУ Микола Кутняхов зауважив, що в умовах війни, коли люди втомлені, такі заходи стають проявом громадянської позиції митців. Художники продовжують творити яскраві роботи, які не тільки підтримують моральний дух громадян, а й об’єднують націю. В експозиції представлені різноманітні твори: від абстрактних до класичних полотен, а також скульптура та графіка, однак переважає традиційне мистецтво, що є характерним для класичної школи представників НСХУ.

Цікавим аспектом виставки є поєднання робіт на військову тематику з тими, що демонструють красу природи, відволікаючи від важких емоцій війни. Це має особливе значення в нинішній час.

Голова НСХУ Костянтин Чернявський зазначив, що виставка в Києві є кульмінаційною культурною подією напередодні Дня художника, і те, що виставки вже відкрились у різних регіонах України свідчить про єдність і стійкість мистецької спільноти НСХУ.

Захід у Центральному будинку художника став справжнім святом для шанувальників українського мистецтва. Глядачі мали можливість не лише переглянути твори мистецтва, але й насолодитися виступом оркестру народних інструментів «Святограй», створеного Миколою Кутняховим, що вже 14 років працює при Дитячій художній школі № 6.

Запрошуємо відвідати виставку, яка триватиме до 27 жовтня в Центральному будинку художника.

Вас може зацікавити

Українські проєкти аудіовізуального сектору зможуть претендувати на отримання грантів Програми ЄС «Креативна Європа»

Українські проєкти аудіовізуального сектору зможуть претендувати на отримання грантів Програми ЄС «Креативна Європа»

У Львові за підтримки УКФ створять 3D-моделі давніх писанок

У Львові за підтримки УКФ створять 3D-моделі давніх писанок