Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: 26 лютого День опору Криму російській окупації

26 лютого 2020 року Президент Володимир Зеленський підписав Указ про встановлення 26 лютого в Україні Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, як щорічної пам’ятної дати. Саме 26 квітня 2014 року у Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України.

У боротьбі за територіальну цілісність України одним з головних пріоритетів є протидія російській пропаганді.

Найближчим часом планується затвердити стратегію інформаційної реінтеграції. Задля забезпечення прав мешканців тимчасово окупованих територій і «сірих зон» на безпечний інформаційний простір. Боротися з фейками допоможе і Центр з протидії дезінформації, який запрацює вже в березні. Він спрямований на просвіту.

Олександр Ткаченко вважає, що критично ставитись до інформації, вміти її перевіряти, і відрізняти де «вкиди» від країни-агресора – має навчитися кожен.

«Пропаганда помножується там, де правда заборонена. Саме тому у 2020-му ми зосередилися на підтримці інформаційного зв’язку із жителями Донбасу та Криму, захисту культурно-історичної спадщини та соціально-гуманітарній політиці», – зазначив Міністр.

Впродовж 2020 року Міністерство культури та інформаційної політики реалізувало ряд проєктів, спрямованих на донесення позиції України і підтримання зв’язку із жителями Донбасу та Криму. З ними можно ознайомитися в інфографіці.

Вас може зацікавити

50 років Будинку кіно: від перших кадрів до нових висот

50 років Будинку кіно: від перших кадрів до нових висот

Привітання з Всеукраїнським днем бібліотек

Привітання з Всеукраїнським днем бібліотек