МКІП активізує співпрацю з арабськими країнами у сфері туризму та культури

За ініціативи Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка 29 липня відбулася його зустріч з керівниками дипломатичних місій країн Катару, Кувейту та Саудівської Аравії в Україні. Головна тема розмови – активізація співпраці між країнами у сферітуризму та культури.

Участь у зустрічі взяли надзвичайні та повноважні посли: Катару – Гаді Насер Мансур Халіл Аль-Гаджрі, Кувейту – Рашид Хаммад Аль-Адвані та Саудівської Аравії – Мохаммед Сулайман Альмусгер Альжебрін.

“Ми продовжуємо акумулювати зусилля в промоції України за кордоном та для надання якісних культурно-туристичних послуг в нашій країні. Важливим у цьому контексті є співпраця з арабськими країнами”, – зазначив під час розмови Олександр Ткаченко.

Серед важливих питань зустрічі – організація виставок або інших культурних подій, які б ознайомили українців з культурою арабських країн. А також запуск, за ініціативи Першої Леді Олени Зеленської, українських (на території Кувейту, Катару, Саудівської Аравії) та арабських (на території України) аудіогідів у найпопулярніших музеях, галереях тощо.

Крім того, йшлося про збільшення регулярних та чартерних рейсів між країнами, співробітництво між неурядовими організаціями та підприємствами у сфері культури та туризму, будівництво або переоблаштування апартаментів в Україні для можливості подорожей великих родин.

Очільник МКІП та дипломати обмінялися думками стосовно організації промотурів для блогерів та журналістів з Кувейту, Катару, Саудівської Аравії в Україну та представників ЗМІ України до цих країн.

Під час розмови дипломати висловили рекомендації, як створити максимально комфортні умови для арабських туристів, які б враховували специфіку їх культури. Йдеться не лише про якість послуг, але й про спілкування англійською мовою персоналу у музеях, галереях, ресторанах, готелях, торгових центрах. У цьому напрямку також планується провести опитування арабських туристів на кордонах для збору статистичних даних для покращення надання туристичних послуг.

Вас може зацікавити

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій