Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП бере участь у засіданні Комітету із захисту культурних цінностей у разі збройного конфлікту

10 грудня 2020 року розпочало роботу 15-е засідання Комітету із захисту культурних цінностей у разі збройного конфлікту. Участь у засіданні від української сторони бере делегація Міністерства культури та інформаційної політики на чолі з заступницею Міністра культури та інформаційної політики Світланою Фоменко.

Під час свого виступу заступниця Міністра відзначила, що приєднання України до Другого протоколу Гаазької конвенції про захист культурних цінностей у випадку збройного конфлікту 1954 року є надзвичайно важливим кроком, особливо в умовах збройної агресії РФ.

Метою Другого протоколу до Гаазької конвенції є удосконалення системи захисту культурних цінностей у разі збройного конфлікту та створення системи посиленого захисту спеціально виділених категорій культурних цінностей.

Світлана Фоменко поінформувала учасників засідання про те, що МКІП проводить роботу з формування списку культурних цінностей, які відповідають встановленим Другим протоколом умовам та можуть бути взяті під посилений захист Комітету захисту культурних цінностей у разі збройного конфлікту.

Вона також закликала всі держави-члени Конвенції 1954 року поважати виклики та проблеми, які постають перед країнами в зонах конфліктів, особливо в складний період поширення COVID-19, і дотримуватися міжнародного законодавства.

Засідання продовжить роботу 11 грудня.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024