Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Експертна комісія рекомендує внести будинок "Літаюча тарілка" до держреєстру нерухомих пам’яток

7 жовтня 2020 року Експертна комісія з питань обліку об’єктів культурної спадщини вирішила рекомендувати внести будинок Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації (відомий як «Літаюча тарілка») до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятку архітектури та монументального мистецтва місцевого значення.

Рішення надіслане до Київської міської державної адміністрації, яка тепер має внести будинок до Переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини та впродовж 5-ти днів ініціювати його внесення до Державного реєстру.

“Після звернення КМДА Міністерство якнайшвидше підготує відповідні зміни та зафіксує таким чином охоронний статус будинку “Літаюча тарілка”, – зазначила заступниця міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко.

Наприкінці вересня до МКІП надійшло подання Національної спілки архітекторів України щодо внесення будинку Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації за адресою вул. Антоновича, 180 до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Будинок «Літаюча тарілка» був побудований 1971 року за проєктом архітекторів Флоріана Юр’єва та Льва Новикова. Він є яскравим зразком архітектури другої хвилі радянського модернізму.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024