МКІП готує розпорядчі документи, за якими ще більше об'єктів зможуть стати учасниками «Великої Реставрації»

Міністерство культури та інформаційної політики України за дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля готує проєкт порядку та умов надання субвенцій місцевим бюджетам у 2021 році.

Субвенція – спрямування коштів державного бюджету до місцевих або обласних бюджетів, що будуть призначені для збереження пам’яток культурної спадщини по всій країні.

«Наразі ми очікуємо можливість виділення коштів на збереження пам’яток культурної спадщини, які є місцевими та державними об’єктами, – розповів Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. – Субвенції стануть тим правовим механізмом, що дозволять профінансувати більшу кількість пам’яток по всій території України, де згодом зможуть початися ремонтно-реставраційні роботи. Вдячний Прем’єр-міністру та колегам за сприяння у розширенні Великої Реставрації».

Нагадаємо, що минулого тижня були ухвалені зміни до державного бюджету на 2021 рік, які передбачають виплату субвенцій для того, щоб комунальні, обласні та державні заклади могли брати участь у президентській програмі «Велика Реставрація». Найближчим часом МКІП подасть порядок та умови надання субвенцій на розгляд Кабінету Міністрів.

Про «Велику Реставрацію»

«Велика Реставрація» – це програма з відновлення пам’яток культурної спадщини в усіх регіонах України.

У межах президентської програми «Велике будівництво» проєкт «Велика Реставрація» передбачає роботи з реставрації, консервації, ремонту на об’єктах культурного значення та пам’ятках культурної спадщини, у тому числі замках, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексах.

Програма «Велика Реставрація» розрахована на 2021-2023 роки та допоможе перетворити об’єкти матеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України, а також перетворити пам’ятки на туристичні магніти та покращити умови для виховання майбутньої мистецької еліти.

Реалізацію та координацію програми «Велика Реставрація» здійснює Міністерство культури та інформаційної політики України.

Вас може зацікавити

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій