Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Набула чинності Конвенція Ради Європи про доступ до офіційних документів

1 грудня 2020 року в прес-центрі УНІА “Укрінформ” відбулась прес-конференція на тему “Запуск Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів”.

Участь у заході взяв заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко.

«Ратифікувавши Конвенцію, Україна не лише запускає цей механізм для себе, а, насамперед, робить це для Європи. Наш закон про доступ до публічної інформації, який був ухвалений майже 10 років тому, передбачає в переважній більшості питань кращі стандарти відкритості й доступу до інформації, ніж мінімальні стандарти, які записані в Конвенції. Тому Україні є чим ділитися», – зазначив він.

Заступник Міністра додав, що потрібно продовжувати дискусію про подальше майбутнє міжнародних актів у сфері доступу до публічної інформації, тому що рано чи пізно постане питання вдосконалення цих механізмів.

На прес-конференції також виступили Олена Литвиненко, виконуюча обов’язки голови Офісу Ради Європи в Україн; Ігор Розкладай, заступник директора Центру демократії та верховенства права; Тетяна Олексіюк, консультантка Ради Європи.

Конвенція Ради Європи про доступ до офіційних документів (Конвенція Тромсе) – це перший міжнародний обов’язковий документ, який закріплює право на доступ до офіційних документів, що створюються органами державної влади.

Конвенція набуває чинності 1 грудня 2020 року завдяки Україні, яка стала десятою державою, котра ратифікувала цей документ і тим самим запустила його в дію.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024