Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Оргкомітет обговорив заходи до відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди

13 квітня 2021 року відбулося засідання Оргкомітету з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди. Засідання пройшло під головуванням Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. 

Під час засідання обговорили пропозиції від регіонів, освітніх та наукових закладів, які можуть бути включені до плану з відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди. Зокрема, йшлося про реставрацію музею Сковороди в Харківській області, ремонт Лохвицького краєзнавчого музею, видання повного зібрання творів Сковороди, запуск сайту про мандрівного філософа.

«Григорій Савич Сковорода дійсно видатна особистість для української історії та гуманітаристики. Впевнений, об’єднавши зусилля між залученими територіальними громадами та ОДА та за сприянням місцевої влади вдасться реалізувати відзначення на належному видатного українського поета та філософа рівні», – зазначив під час засідання Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, що 300-річчя з дня народження видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, педагога Григорія Сковороди відзначатиметься у 2022 році.

5 січня 2021 року Уряд своїм розпорядженням утворив Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди.

Головою Оргкомітету призначено Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, заступником голови – Міністра культури та інформаційної політики, секретарем – Голову Держмистецтв.

До складу Оргкомітету увійшли Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації, Міністр внутрішніх справ, Міністр закордонних справ, Міністр інфраструктури, Міністр молоді та спорту, Міністр освіти і науки, Міністр розвитку громад та територій, Міністр фінансів, Міністр юстиції, Перший заступник Міністра культури та інформаційної політики, голови відомств, облдержадміністрацій та наукових установ, народні депутати.

Вас може зацікавити

Микола Точицький відзначив подяками реставраторів заповідника «Києво-Печерська лавра»

Микола Точицький відзначив подяками реставраторів заповідника «Києво-Печерська лавра»

У Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого презентували фотоекспозицію «Бібліотеки Херсонщини: злочини Росії проти культури України»

У Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого презентували фотоекспозицію «Бібліотеки Херсонщини: злочини Росії проти культури України»