Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП орієнтоване на максимально відкритий діалог з громадами, – Ростислав Карандєєв

2 серпня т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв взяв участь у дискусії, присвяченій культурній реінтеграції. Подія відбулась у межах ініціативи «Асоціації малих міст України» – секція «Кабінет мера» у «Супермаркеті рішень». 

Під час події учасники обговорили питання функціонування мережі культурних закладів, їх адаптацію до роботи під час повномасштабної війни, перспективи розвитку сфери в громадах, альтернативні джерела фінансування закладів культури, а також залучення інвесторів та міжнародних донорів в громади.

Т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв звернув увагу на необхідність розширення джерел фінансування культурних закладів. Він підкреслив важливість розробки якісних проєктів відновлення України та налагодження ефективної комунікації з міжнародними партнерами.

«Надзвичайно важливим є сьогодні формування професійного рівня компетентності працівників в закладах культури, в культурних підрозділах органів влади з метою розширення монетизації нашої сфери. Адже можливості є, потрібно навчитись правильно звертатись до міжнародних донорів. Є прекрасні успішні зразки такої роботи», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Модератором зустрічі виступив  Голова АММУ Павло Козирєв. Загалом на зустрічі були присутні 266 учасників. У відкритому діалозі взяли участь голови та заступники територіальних громад, начальники відділів та завідувачі секторів культури територіальних громад. МКІП планує подальші зустрічі з метою обговорення актуальних питань у сфері культури, де всі учасники зможуть висловлювати свої думки та поставити питання.

Нагадаємо, «Супермаркет рішень» – це цифровий інструмент, який забезпечує централізований доступ до рішень та послуг для відбудови й розвитку громад. Він забезпечує безперервний цикл комунікацій між усіма учасниками процесу – місцеве самоврядування, влада, донори, бізнес. Це можливість відвідати простір безперервних онлайн комунікацій між усіма учасниками процесу, професійні спікери та експертна підтримка.

Вас може зацікавити

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році