Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Підсумки засідання уряду 16 вересня

Уряд схвалив Концепцію комунікації у сфері ґендерної рівності

16 вересня 2020 року Кабінет Міністрів прийняв розпорядження «Про схвалення Концепції комунікації у сфері ґендерної рівності», проєкт якого розробило Міністерство культури та інформаційної політики.

Мета документу – покращення розуміння суті та завдань державної ґендерної політики та сприйняття її як невід’ємної складової демократичної та правової держави, подолання гендерних стереотипів в суспільстві, проявів ґендерно зумовленого насильства, сексизму та впровадження рівності чоловіків та жінок як стандарту для українського суспільства.

Це, зокрема, здійснюватиметься шляхом:

  • інформування цільових аудиторій та широкого загалу про ключові концепції ґендерної рівності та механізм захисту прав жінок;

  • підвищення рівня розуміння українського та міжнародного законодавства, програм та політик, що сприяють ґендерній рівності;

  • проведення інформаційно-просвітницьких та навчальних заходів, розроблення роз’яснень та рекомендацій для посадових осіб та інших суб’єктів щодо комунікації зі ЗМІ з питань ґендерної рівності; 

  • комунікаційної підтримки ґендерного інтегрування в реформи; 

  • активізації висвітлення тематики ґендерної у ЗМІ та соціальних мережах;

  • обговорення тематики на публічних тематичних заходах; 

  • висвітлення питань ґендерної рівності на офіційних веб-сайтах органів державної влади тощо.

Реалізація Концепції розрахована на період до 2025 року. Конкретні заходи, їх виконавці та необхідні ресурси будуть розписані у Плані заходів з реалізації Концепції, який МКІП має розробити та подати Уряду на затвердження протягом трьох місяців.

Проєкт розпорядження розроблено на виконання пункту 24 Національного плану дій з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок до восьмої періодичної доповіді України про виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок на період до 2021 року, затвердженого розпорядженням Кабміну від 5 вересня 2018 року №634-р, а також Програми діяльності Уряду, затвердженої постановою Кабміну від 12 червня 2020 р. №471.

 

В Києві до кінця 2023 року побудують «Будинок музики»

16 вересня 2020 року Кабінет Міністрів прийняв розпорядження «Деякі питання реалізації Указу Президента України № 329/2020 від 18 серпня 2020 року «Про заходи щодо підтримки сфери культури, охорони культурної спадщини, розвитку креативних індустрій та туризму». 

Згідно з документом, Міністерство культури та інформаційної політики має до кінця 2023 року реалізувати проект будівництва в Києві «Будинку музики» та перемістити до нього державне підприємство «Національний будинок органної та камерної музики України».

Також Міністерству доручено забезпечити передачу в постійне безоплатне користування релігійній організації «Релігійна громада Парафія Святого Миколая Київсько-Житомирської Дієцезії Римсько-Католицької Церкви у м. Києві» будівлі костелу Святого Миколая (м. Київ, вул. Велика Васильківська, 75).

До моменту переїзду у новий «Будинок Музики», ДП «Національний будинок органної та камерної музики України» користуватиметься костелом спільно з релігійною громадою. Процес роботи ДП «Національний будинок органної та камерної музики України» у цей період не зазнає змін — репетиційний процес та концертна діяльність відбуватимуться за розкладом.

 

Капела “Дударик” отримає національний статус

16 вересня 2020 року Кабінет Міністрів схвалив проєкт указу Президента “Про надання комунальному закладу Львівської обласної ради Львівська державна академічна чоловіча хорова капела “Дударик” з колективом-супутнім хором хлопчиків статусу національного”.

“Надати комунальному закладу Львівської обласної ради Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» з колективом-супутником хором хлопчиків статус національного й надалі іменувати його – комунальний заклад Львівської обласної ради Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» з колективом-супутником хором хлопчиків”, – сказано в проєкті.

Також уряд прийняв постанову “Про внесення зміни до пункту 21 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. № 710”, яка дозволяє ініціювати присвоєння капелі нового статусу.

Реалізація цих документів створить сприятливі умови для подальшого творчого розвитку капели, сприятиме розвитку культурно-мистецького життя регіону, а також забезпечить можливість у подальшому внести зміни до нормативно-правових актів в частині підвищення рівня оплати праці працівників закладу.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024