Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП посилить підтримку регіональних друкованих медіа та творчих колективів Івано-Франківщини, — Ростислав Карандєєв

17 червня в межах робочої поїздки в Івано-Франківськ відбулась зустріч т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва та голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлани Онищук.

Переглянути фотоальбом

Під час зустрічі сторони обговорили виклики, потреби та проблеми, з якими стикаються представники культурної сфери області, підтримку творчих колективів Івано-Франківщини, регіональних друкованих медіа та отримання грантів з Державного культурного фонду.

Говорили також і про співпрацю з Івано-Франківським національним академічним Гуцульським ансамблем пісні і танцю «Гуцулія» та про присвоєння статусів та почесних звань колективам та окремим працівникам, зокрема про надання статусу «академічний» струнному ансамблю «Quattro Corde» за їх титанічну працю, підтримку українських військових, постійну залученість до благодійних проєктів.

«Надійний тил для наших військових — це наша культура та її міжнародна промоція. Тому ми готові підтримувати колективи Івано-Франківської області у їх бажанні популяризувати українську культуру за кордоном, збирати кошти для наших бійців під час благодійних концертів», — підкреслив т. в. о. Міністра.

Ростислав Карандєєв також зазначив, що наразі спланувати нові культурні проєкти можна лише на короткострокову перспективу. При цьому дуже важливо реалізовувати їх саме зараз, не чекаючи закінчення війни, щоб не втратити їхньої актуальності.

«У нас відбувається дуже багато культурних заходів і в різних сферах Культура — це візитівка нашої області, адже в нас багато майстрів народної творчості, у нас багато колективів, багато музичних колективів, співаків. Культура — це наша зброя і кожен наш культурний захід несе в собі благодійну мету та пошук донатів для наших захисників та захисниць», — сказала голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

Також в межах робочої поїздки т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики відвідав Івано-Франківську філармонію ім. Іри Маланюк. Під час візиту Ростислав Карандєєв обговорив з директором філармонії Володимиром Рудницьким питання співпраці.

Вас може зацікавити

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році

Держмистецтв оголошує конкурс на здобуття премії імені Катерини Білокур у 2024 році