Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Рекомендації щодо етапів виходу релігійних організацій з карантину

У відповідності до запропонованих Кабінетом Міністрів України етапів зняття карантинних обмежень, введених в країні задля боротьби з епідемією коронавірусу СОVID-19, Міністерство культури та інформаційної політики України пропонує такий алгоритм щодо поступового відновлення системної і повноцінної богослужбової діяльності релігійних організацій.

  • Відкриття храмів для індивідуального відвідування віруючими й звершення приватних молитов (але не в часі звершення традиційних служб представниками духовенства: без присутності віруючих та за участі не більше 10 осіб), із дотриманням всіх правил поводження в суспільних місцях під час карантину (зокрема з дотриманням вимоги, щоб наповнюваність храмів передбачала одну особу на 10 кв. м. приміщення), може бути можливим, коли протягом 10 днів поспіль відсоток виявлених випадків захворювання серед усіх протестованих щоденно знижується, а щоденна кількість осіб, які одужали, стала або зростає.
  • Проведення богослужінь за присутності обмеженої кількості віруючих в храмі (молитовному будинку) із дотриманням всіх правил карантину, зокрема з використанням ЗІЗ й фізичної дистанції між присутніми, може бути можливим, коли під час 10-ти днів поспіль кількість нових непов’язаних між собою випадків захворювання щоденно менше, ніж 5 на область.
  • Проведення звичних служінь із залученням значної кількості віруючих до традиційних ритуально-обрядових дій, як, до прикладу, масового причастя, із дотриманням священнослужителями та віруючими норм особистої гігієни, зокрема з використанням ЗІЗ, може бути можливим, коли в Україні фіксуватимуть лише поодинокі випадки зараження на Covid-19, які пов’язані виключно з імпортуванням захворювання.

Важливо відзначити, що на всіх зазначених вище етапах виходу з карантину під час проведення богослужінь священнослужителі й присутні на них віряни повинні дотримуватися всіх належних превентивних заходів щодо запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19, грунтованих на рекомендаціях МОЗ і ВООЗ.

Вас може зацікавити

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

Українські проєкти аудіовізуального сектору зможуть претендувати на отримання грантів Програми ЄС «Креативна Європа»

Українські проєкти аудіовізуального сектору зможуть претендувати на отримання грантів Програми ЄС «Креативна Європа»