Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Роз'яснення щодо рейтингу проектів програми «Велика Реставрація»

У зв’язку зі зверненнями щодо публікації переліку рейтингу проектів програми «Велика Реставрація», МКІП повідомляє.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021» фінансування об’єктів комунальної форми власності в межах бюджетної програми «Фонд розвитку закладів загальнодержавного значення» (КПКВК 3801340), зокрема за напрямом «Велика Реставрація», не передбачене. Таким чином, Порядок відбору проектів з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, у тому числі замках, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексах, що взяли участь у відборі в рамках проекту “Велика Реставрація”, затверджений постановою Кабінетів Міністрів України №1214 від 09.12.2020, не передбачає можливість участі у програмі «Велика Реставрація» об’єктів комунальної форми власності.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2021 р. № 473 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті Міністерства культури та інформаційної політики України для розвитку закладів загальнодержавного значення», можливість фінансування отримали проекти робіт на об’єктах державної форми власності, що відносяться до сфери управління МКІП.

Наразі, МКІП працює над внесенням змін до законодавства, що дасть можливість об’єктам комунальної форми власності взяти участь у програмі «Велика Реставрація».

Міністерство культури та інформаційної політики України переконане, що об’єкти комунальної форми власності зможуть взяти участь у другому відборі проектів в межах програми «Велика Реставрація».

Вас може зацікавити

Україна вперше офіційно представила свій стенд на Будапештському міжнародному книжковому фестивалі

Україна вперше офіційно представила свій стенд на Будапештському міжнародному книжковому фестивалі

Микола Точицький відзначив подяками реставраторів заповідника «Києво-Печерська лавра»

Микола Точицький відзначив подяками реставраторів заповідника «Києво-Печерська лавра»