Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Стартував IV щорічний міжнародний форум “Креативна Україна”

Президент відкрив IV щорічний міжнародний форум “Креативна Україна”

19 листопада стартував IV щорічний міжнародний форум “Креативна Україна” – вперше з поєднанням офлайн та онлайн форматів виступів.  

Захід відкрився відеозверненням Президента України Володимира Зеленського.

“Креативна економіка має стати пріоритетом стратегічного розвитку України, для цього в нас є талановиті люди, унікальний культурний ресурс, у нас є спадщина. Зараз креативні індустрії нагадують фенікса, що постає з попелу, постає оновленим, молодим, сильним, адаптованим до нового життя, до нової реальності. А держава зробить усе, аби ця реальність для креативних індустрій була комфортною, а умови максимально сприятливими”, – зазначив Глава держави.

Президент розповів, що цього року в Україні запустили багато ініціатив на підтримку українських креативних індустрій, розвитку туристичної інфраструктури, відновлення культурних пам’яток у межах “Великої реставрації”, створення ефективних хабів в регіонах України.

 

Без інвестицій в креативні індустрії в України немає майбутнього – Олександр Ткаченко

“Одне із наших головних завдань – визнання ваги креативних підприємців та інвестиції у креативні індустрії. 2020 рік показав, що попри виклики – розвиток можливий, тому продовжуємо боротися”, – зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму виступі на форумі “Креативна Україна”

“До чого призвів карантин, якщо ми говоримо про креативну економіку? Втрати – 3 млрд  доларів, це 2% ВВП і ще 300 тисяч робочих місць. Якщо ми будемо продовжувати в той самий спосіб, нас чекає перспектива не дуже втішна: 10% втрати ВВП або одна третина людей, які втратять роботу”, – додав він.

Тому, за словами Міністра, дуже важливо зараз згуртуватися навколо створення та розбудови екосистеми креативного підприємництва.

 

ЄС в умовах пандемії COVID-19 підтримуватиме культурні індустрії України – Матті Маасікас

Європейський Союз усвідомлює спричинені пандемією COVID-19 виклики для культурного та креативного секторів, тому культурні індустрії завжди будуть у фокусі взаємодії ЄС і України, заявив у своєму виступі голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

“Програма ЄС “Дім Європи” запустила хвилю антикризової підтримки для українських творців та культурних підприємців ще у квітні у розмірі 800 тис. євро… ЄС продемонстрував солідарність з Україною, швидко мобілізувавши додатковий пакет допомоги в розмірі 190 млн євро для підтримки сектору охорони здоров’я та сектору малого бізнесу, який включає в себе креативну індустрію, а також громадянське суспільство”, – зазначив посол ЄС.

 

США раді допомагати Україні відкривати свою культуру світові – Крістіна Квін

Усвідомлення українцями унікальності власної культури розширює можливості взаємодії між США та Україною в культурній сфері, заявила Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін на форумі «Креативна Україна». 

“Українці самі починають розуміти, наскільки унікальною є їхня культура, і починають ділитися нею за межами України.  Це розширює можливості взаємодії між нашою та вашою країнами у культурній сфері”, – сказала Крістіна Квін.  

Тимчасова повірена також нагадала, що США через USAID підтримують креативні індустрії в Україні, і запевнила, що її країна і надалі допомагатиме у розвитку партнерства між креативним громадянським суспільством та урядом у представленні української  культури світові.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024