МКІП та МОЗ створили порадник з комунікації вакцинації проти COVID-19 для держслужбовців

Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) спільно з Комунікаційним центром вакцинації від COVID-19 при Центрі громадського здоров’я МОЗ України (ЦГЗ) розробили порадник держслужбовцям про те, як коректно комунікувати вакцинацію проти COVID-19 в соціальних мережах.

Державний сектор відіграє центральну роль у формуванні відповіді на виклики пандемії коронавірусу. Саме від комунікації держави з громадськістю великою мірою залежить успіх України в подоланні цієї кризи.

Кожен держслужбовець зі свого боку може долучитися до інформування про вакцинацію від COVID-19 використовуючи свої власні сторінки в соціальних мережах.

Однак дуже важливо комунікувати вакцинацію в соціальних мережах коректно. Порадник розповідає про 4 основних правила комунікації вакцинації проти COVID-19. Зокрема, одним з основних правил є не повторювати дезінформаційні наративи. «Найкращий спосіб боротьби з дезінформацією — це ніколи не повторювати недостовірні дані. Навіть жартома сказані фрази на кшталт «я чіпувався», «тепер я чіпований» допомагають у поширенні фейків про вакцинацію», – зазначається в пораднику.

Крім цього, ЦГЗ та МКІП радять також акцентувати увагу на позитиві від вакцинації, зокрема, на таких ключових для людини відчуттях як свобода та безпека. Також порадник закликає ділитися інформацією про те, як і де вакцинувалися, якою вакциною, про свій стан і самопочуття. «Люди найбільше довіряють саме своїм близьким. Побачивши, що Ви вакцинувались, Ваші друзі будуть більш схильні зробити так само і захистять себе від COVID-19», — зазначається в пораднику.

Наостанок, в рекомендаціях радять закликати своє оточення вацинуватись від COVID-19 та пояснити свій вибір на користь вакцинації. «Це може бути бажання захистити своє життя і здоров’я, знову подорожувати, вільно спілкуватися», — відзначає порадник.

Також важливо розказати своїм друзям про те, як можна отримати вакцину: у найближчому пункті щеплення, центрі масової вакцинації. Крім того, до організованих колективів більше 50-ти людей та маломобільних громадян може приїхати мобільна бригада.

Важливо повідомити своє оточення про те, де можна дізнатись адресу та контакти найближчого місця вакцинації, а саме: на сайті або за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

«Ці прості поради допоможуть популяризувати вакцинацію та зменшити дезінформацію, — підсумовує порадник, — а отже, швидше подолати пандемію і повернутись до звичного життя. Пам’ятайте, щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя».

Порадник можна завантажити за посиланням

Порадник українським дерсжлубовцям з комунікації вакцинації від COVID-19 був створений за консультативної підтримки ПРООН в рамках проєкту RESURFACE, що покликаний сформувати швидкі заходи реагування на надзвичайно мінливу ситуацію, пов’язану з глобальною пандемією коронавірусу, та розробити тривалу та стійку трансформацію в ухваленні рішень щодо кризи в Україні і адаптації до надзвичайних обставин.

Вас може зацікавити

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій