Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП у регіонах: Олександр Ткаченко ознайомився з народними промислами Дніпропетровщини та Полтавщини

2 жовтня 2020 року міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко побував з робочою поїздкою у Петриківці (Дніпропетровська область) та Решетилівці (Полтавська область).

Міністр ознайомився з народними промислами цих країв – внесеним до списку ЮНЕСКО петриківським розписом, а також решетилівськими вишивкою “білим по білому” та рослинним килимарством.

“Наше завдання – не тільки зберегти, але й дати поштовх народним промислам, знайти нові ринки збуту та привернути молодь до продовження унікальних традицій. Маємо завершити план розбудови Всеукраїнського центру вишивки та килимарства у Решетилівці та добитися захисту авторського права майстрів петриківського розпису. Бо разом з цією великою культурною цінністю, ще й значний економічний потенціал. Зараз в міністерстві ми розпочали розробку моделі, що дозволить вдихнути нове життя в наші традиції”, – зазначив Олександр Ткаченко.

Міністр додав, що у фокусі МКІП також такі народні промисли, як косівська мальована кераміка, ліжникарство Франківщини, бубнівська кераміка на Вінниччині, кролевецьке переборне ткацтво Сумщини, кераміка у Слов’янську, лозоплетіння у Закарпатській області, художня кераміка в Опішні та Василькові, самчиківський розпис Хмельниччини, чорнодимлена неполивана кераміка Львівщини та інші.

Нагадаємо, 2 жовтня Олександр Ткаченко побував також з робочою поїздкою в Дніпрі.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024