МКІП: Україна та Грузія активізують співпрацю у сфері туризму

Україна та Грузія – стратегічні партнери у багатьох сферах, починаючи від питань спільного політичного позиціювання на міжнародній арені, взаємопідтримки та закінчуючи міжлюдськими стосунками. Для обох наших країн сфера туризму дуже важлива з точки зору розвитку економіки, оновлення інфраструктури, залучення інвестицій та демократичного розвитку.

16 липня в Тбілісі відбулося установче засідання українсько-грузинської експертної Робочої групи з питань туризму під співголовуванням заступниці Міністра культури та інформаційної політики України Лариси Петасюк та заступниці Міністра економіки та сталого розвитку Грузії Маріам Кврівішвілі.

«Україна зацікавлена у запозиченні досвіду грузинської сторони в області створення і впровадження системи туристичної статистики, а також туристичного маркетингу», – підкреслила під час засідання Лариса Петасюк.

Зараз Україна активно працює над розвитком системи туристичної статистики. Вона дозволить згенерувати високоякісні туристичні дані для маркетингового планування, прийняття рішень, які будуть базуватися на чіткій інформації, а також для визначення економічного впливу туризму. За словами Лариси Петасюк, не так давно Грузія успішно пройшла схожий шлях. Набутий досвід може допомогти Україні.

Грузія демонструє високі показники в багатьох сферах туризму і є прикладом для наслідування для України. Разом з тим, пандемія постійно вносить власні корективи в курс обох держав. Тож українська сторона наголосила на необхідності послаблення вимог до вакцинованих туристів, що прибувають з України, зокрема скасування другого ПЛР-тесту, який здають на третій день перебування в Грузії.

Також йшлося про:
– взаємну лібералізацію цін;
– розширення географії авіарейсів між двома країнами;
– регулярний обмін інформацією щодо запланованих заходів на території двох країн (можливість організації спільних заходів);
– налагодження багатосторонньої співпраці між регіонами наших країн та створення спільних туристичних продуктів для третіх країн;
– забезпечення інформаційної підтримки та створення спільних двомовних туристичних продуктів;
– збільшення контактів між бізнесом та профільними асоціаціями обох країн, розвитком MICE-туризму.

«Переконана, що створення двосторонньої постійної робочої групи є позитивним кроком і можливістю оперативно розв’язувати нагальні питання. Ми відкриті для співпраці», – сказала під час засідання голова ДАРТ Мар’яна Олеськів.

Вас може зацікавити

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій