Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП в регіонах: Лариса Петасюк ознайомилася із станом розвитку культури та туризму на Волині

Заступниця міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк відвідала з робочою поїздкою Волинську область.

В рамках візиту відбулася нарада щодо стану справ та перспектив розвитку культури та туризму на Волині, у якій взяли участь голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, народний депутат України Ірина Констанкевич, перший заступник голови Державного агентства розвитку туризму Кирило Домбровський, керівники об’єднаних територіальних громад Волині та туроператори.

«Ми виїжджаємо до кожного регіону, щоб реально розуміти, що в нас є на сьогоднішній день на місцях і де потрібна допомога. Тому що у цей складний час, період карантину, насамперед страждає культура. В рамках «Великого будівництва» передбачається велика реставрація культурних об’єктів. На Волині фактично 9 об’єктів культури та туризму, які потребують підтримки і ми готові їм допомагати», – зазначила Лариса Петасюк.

Під час поїздки заступниця міністра відвідала туристичні дестинації Волині, зокрема, Олицький замок Радзивілів та Колегіальний костел Святої Трійці в смт Олика, Замок Любарта та Луцькі підземелля під кафедральним костелом Петра і Павла, а також Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки. Саме ці культурні об’єкти пропонуватимуться облдержадміністрацією для відновлення та реставрації в рамках програми «Велике будівництво.

Також Лариса Петасюк ознайомилася з роботою Центру культури, дозвілля та спорту у с. Колодяжне Ковельського району.

Підсумовуючи результати своєї робочої поїздки на Волинь Лариса Петасюк наголосила на важливості збереження пам’яток культурної національної спадщини Волині. «Усі запропоновані до програми «Велике будівництво» об’єкти потребують уваги та фінансування з боку держави. Сподіваюся, що область активно попрацює в цьому напрямку та отримає необхідну допомогу», – наголосила заступниця міністра.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024