Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Відбулась робоча зустріч з представниками туристичного бізнесу

6 жовтня 2020 року в Києві відбулась робоча зустріч з представниками туристичного бізнесу України. 

У заході взяли участь міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та його заступниця Лариса Петасюк, а також голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів та перший заступник голови ДАРТ Кирило Домбровський.

“Сьогодні у роботі міністерства сфера туризму посідає одну з провідних ролей. Необхідність підняття статусу туристичної галузі на відчутно вищий рівень – це не тільки міжнародний імідж України, а і суттєва інвестиція у ВВП нашої держави”, – зазначив Олександр Ткаченко.  

Основними темами для обговорення стали:

  • Удосконалення законодавчої бази для покращення умов праці туристичного бізнесу, виведення його із тіні через зменшення податкового навантаження. Зокрема, й ухвалення президентського законопроекту щодо 7% ПДВ для засобів розміщення.

  • Знижений ПДВ для в’їзних та внутрішніх туроператорів, нульовий ПДВ для внутрішніх авіарейсів, пільгові кредити для туристичного бізнесу у співпраці з банкірами. Грантова підтримка через УКФ не лише юридичних осіб, а й ФОПів у тургалузі.

  • Оновлення законодавчої термінології та введення понять «хостел» як засіб розміщення короткотривалого перебування туристів та «чорнобильський туризм» (наразі існує лише поняття «відвідання Чорнобильської зони відчуження»). Створення нових маршрутів у зону Чорнобильської АЕС.

  • Промоція проектів «Мандруй Україною» та «Магніти України». 

  • Безвізовий режим з країнами Перської затоки та доопрацювання щодо втілення безвізу для Китаю з урахуванням інтересів українських туроператорів. 

  • Розвиток в’їзного туризму, міжнародна промоція, робота з українськими посольствами та консульствами стосовно уніфікації меседжів про туристичну Україну.

  • Навчання у сфері гостинності та підвищення якості обслуговування.  

  • Велика реконструкція пам’яток архітектури та покращення інфраструктури. 

МКІП та ДАРТ взяли до уваги всі пропозиції та відкриті до співпраці зі всіма представниками туристичної галузі.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024