Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Відбулося друге засідання Комісії з присвоєння зірок готелям

За підсумками засідання Комісія із встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення, два готелі отримали категорію вперше, 11 закладам підтвердили діючі категорії, один заклад позбавили зіркового статусу, власникам п’яти розглянутих готелів запропонували доопрацювати документи.

Засідання відповідно до нових умов відбулося онлайн. Загалом було розглянуто 20 пакетів документів, п’ять кандидатів претендували на статус «п’ять зірок”, шість готелів – на “чотири зірки”, вісім кандидатів претендували на статус «три зірки», один готель – на “одну зірку”.
Чотири готелі подавалися на категорію вперше, а в 16 – закінчилась дія свідоцтв, які підтверджували їхні категорії.

13 кандидатам було задоволено у поданій заявці відповідно до обраної ними категорії, зокрема підтвердили існуючі категорії “п’ять зірок” готелям «Maristella Marine Residence” (Одеса), «Прем’єр Палац” (Київ), “Місто” (Харків).

За підсумками засідання, Комісія відмовила у підтвердженні категорії «п’ять зірок» готелю “Либідь Плаза” (Хмельницький), натомість запропонувала розглянути статус “три зірки”. У готелі немає цілодобового харчування та басейну в приміщенні (до існуючого потрібно переходити в іншу будівлю), які мають бути відповідно до стандартів у пятизірковому готелі.

Готель “Дніпропетровськ” з міста Дніпро позбавили статусу “три зірки” через непридатний стан для проживання частини номерного фонду, складнощі з паркінгом, неможливість забезпечити одночасне харчування мешканців і велику кількість негативних відгуків споживачів.

На доопрацювання були відправлені документи таких готелів:

  • Готельний комплекс “City Holliday Resort and Spa” ТОВ «Сіті Холідей», м. Київ, на відповідність категорії ***** (п’ять зірок);
  • Готель «Торговий двір» ТОВ «Тандем ПЛЮС», на відповідність категорії *** (три зірки), Херсонська обл., Великі Копані;
  • Готель «Центральний» ТОВ «ПАЛС» м. Кривий Ріг на відповідність категорії *** (три зірки);
  • Готель «Мирний-Курорт», м. Одеса на відповідність категорії *** (три зірки);
  • Готель «Cityhotel» ТОВ «Біком» м. Київ на відповідність категорії **** (чотири зірки).

Серед найпоширеніших причин невідповідності готелів були:

  • незручні або відсутні пандуси для маломобільної категорії туристів;
  • неякісні системи вентиляції та кондиціонування;
  • відсутність ліфтів та протипожежних інструкцій;
  • відсутність цілодобового харчування;
  • відсутність камер схову та сейфів;
  • відсутність перукарні або інших побутових послуг;
  • недостатня кількість паркувальних місць;
  • відсутність багатьох підтверджувальних документів щодо наявності необхідного побутового приладдя в номері (фен, праска тощо).

Наступне засідання Комісії відбудеться наступного тижня, про час і дату буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, що до складу Комісії увійшли: Мар’яна Олеськів – голова Державного агентства розвитку туризму України; Анастасія Данилюк – завідувач Сектору сертифікації та ліцензування ДАРТ; Ірина Сідлецька – президент Асоціації готелів та курортів України (UHRA); Галина Верцімаха – керівник напряму адвокатування ГО «Рада захисту конкуренції та споживачів»; Іван Рудий – голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей; Дмитро Воюта – в.о. начальника відділу туристичного розвитку регіонів Директорату туризму МКІП; Валентина Бухова – головний спеціаліст відділу туристичного розвитку регіонів директорату туризму МКІП; Юрій Опанащук – голова правління Асоціації готельних об‘єднань та готелів міст України.

 

Вас може зацікавити

Микола Точицький відзначив подяками реставраторів заповідника «Києво-Печерська лавра»

Микола Точицький відзначив подяками реставраторів заповідника «Києво-Печерська лавра»

У Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого презентували фотоекспозицію «Бібліотеки Херсонщини: злочини Росії проти культури України»

У Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого презентували фотоекспозицію «Бібліотеки Херсонщини: злочини Росії проти культури України»