Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Відбулося третє засідання Українсько-норвезької міжурядової комісії

12 листопада 2020 року в режимі онлайн відбулося третє засідання Українсько-норвезької міжурядової комісії з питань співробітництва у галузі торгівлі, підприємництва та економіки.

Співголовою комісії з української сторони є Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, з норвезької – Міністр торгівлі та промисловості Іселін Нібе.

“Норвегія – один з найбільших інвесторів в економіку України. Насамперед, це стосується відновлювальної енергетики. Наш торговий баланс зростає, втім, є багато сфер для потенційного росту. Також ми погодилися щодо необхідності збільшення українського експорту до Норвегії. І тут є багато можливостей”, – зазначив Олександр Ткаченко за підсумками засідання.

Сторони домовились продовжувати співпрацю та обмін досвідом у сферах сільського господарства, енергетики, газо- та нафтопереробки, інфраструктури та аерокосмічної сфери, а також культури та туризму.

Учасники підписали онлайн спільну заяву та домовилися наступного разу зустрітися вже у Києві наживо. 

Пізніше Олександр Ткаченко та Іселін Нібе долучилися до українсько-норвезького бізнес-форуму, який також проходив у режимі онлайн.

Нагадаємо, що Українсько-норвезька міжурядова комісія з питань співробітництва у галузі торгівлі, підприємництва та економіки була створена на підтримку розвитку економічного співробітництва між Україною та Норвегією. Її перше засідання відбулося у вересні 2016 року в Осло, друге – у вересні 2018 року у Києві.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024