Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП звернулось до Посольства Великої Британії щодо віднесення міст Севастополя та Сімферополя до російських

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко звернувся з офіційним листом до Надзвичайного і Повноважного Посла Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінди Сіммонс щодо віднесення британським мовником Бі-Бі-Сі міст окупованого Криму до територій Росії.

У зв’язку з цим, Міністерство культури та інформаційної політики висловило занепокоєння.

МКІП звертається до Посольства Великої Британії в Україні відреагувати на дану ситуацію та отримати роз’яснення від головної штаб-квартири Бі-Бі-Сі у Лондоні. Адже країна підтримує територіальну цілісність України, зокрема у частині тимчасово окупованого Кримського півострова.

«Міжнародні санкції проти російської влади мають бути встановлені найближчим часом. Але для цього потрібні рішучі дії не лише від керівництва держав, а ще й дотримання інформаційної безпеки, зокрема, міжнародними інформаційними агенціями», – зазначив напередодні Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Російська служба Бі-Бі-Сі вночі 24 січня, підсумовуючи акції протесту в Росії на підтримку опозиціонера Олексія Навального, вказала у Facebook, що масові виступи відбулися в 122 містах Росії та 78 містах за межами цієї країни. При цьому окуповані українські міста Севастополь та Сімферополь у цьому списку фігурують як російські, а внизу цього списку міститься позначка, що «Росія анексувала Крим і Севастополь у 2014 році».

Вас може зацікавити

У Національній філармонії України відбувся концерт-меморіал, присвячений пам’яті жертв Бабиного Яру

У Національній філармонії України відбувся концерт-меморіал, присвячений пам’яті жертв Бабиного Яру

Від «мовчання» до дії: у Києві відкрили виставку до 83-х роковин трагедії в Бабиному Яру

Від «мовчання» до дії: у Києві відкрили виставку до 83-х роковин трагедії в Бабиному Яру