Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Микола Точицький зустрівся з представниками Світового конгресу українців

9 вересня Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький провів зустріч з делегацією Світового конгресу українців на чолі з Президентом СКУ Павлом Ґродом. 

Сторони обговорили шляхи співпраці в сфері просування української культури за кордоном, протидії російській пропаганді у світі, а також добудову Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.

«Національний музей Голодомору – це не лише справа збереження історичної пам’яті про геноцид ХХ століття, це напряму пов’язано з тією боротьбою, яку веде український народ за своє існування сьогодні. Адже ця загарбницька війна, розв’язана країною-агресором, це безпосереднє продовження одвічної і незмінної російської імперської політики, спрямованої на знищення всього українського. Світ має усвідомлювати, чого ми так завзято б’ємося. А ми б’ємося, аби не зникнути як нація, як культура. Відтак, збереження української ідентичності є одним із стратегічних завдань для нашої перемоги», – сказав Микола Точицький.

Він подякував Світовому конгресу українців за підтримку України та висловив сподівання щодо посилення співпраці. 

«Ми можемо активно залучати можливості нашої громади всюди у світі. Українці можуть говорити правду мовою тих країн, в яких проживають. Саме правда це дуже велика і потужна зброя», – зазначив Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод.

Нагадаємо, 8 серпня Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про музеї та музейну справу» щодо діяльності Національного музею Голодомору-геноциду». Документ визначає особливості діяльності музею, а також порядок формування та функціонування наглядової ради та експертної ради музею. 

Закон був розроблений МКІП у співпраці з депутатським корпусом, канадськими партнерами та українською діаспорою за кордоном за результатами візиту Президента України до Канади у вересні 2023 року, під час якого Уряд Канади висловив готовність виділити 15 мільйонів канадських доларів на завершення будівництва Музею. 

Також серед учасників зустрічі були: голова Місії СКУ в Україні Андрій Шевченко; директор Місії СКУ в Україні Сергій Касянчук; політичний радник СКУ Тиміш Мартиненко, а також директор департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки Міністерства Ганна Красноступ та  керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики Ігор Соловей.

Вас може зацікавити

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК