Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

На Чернігівщині працювали над універсальним механізмом визначення місцерозташування об’єктів культурної спадщини задля їх збереження

15 травня в парку природи «Беремицьке» в Чернігівській області відбулась нарада представників Програми USAID АГРО та Міністерства культури та інформаційної політики України. 

Мета зібрання – напрацювання універсального механізму визначення місце розташування об’єктів культурної спадщини на прикладі Остерської громади задля їх збереження.  Все це в рамках розроблення комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад. 

«При розробленні комплексних планів просторового розвитку територій дуже важливо ознайомитись з історією краю. Як ми сьогодні це зробили в Острі на Чернігівщині. Це вкрай необхідно, аби краще зрозуміти та враховувати історичні та культурні особливості громади», – сказала заступниця Міністра культури та інформаційної політики України Анастасія Бондар. 

Крім того, йшлося про гостру проблему, яка потребує вирішення та з якою стикається ряд землекористувачів – це відсутність при прийнятті в користування чи у власність землі інформації про існуючі обмеження, враховуючи законодавство про охорону культурної спадщини. 

Нарада стосувалась також і механізмів ідентифікації та обліку Міністерством культури та інформаційної політики пошкоджених об’єктів культурної спадщини.

Учасники наради відвідали пам’ятку давньоруської архітектури XI ст. – Юр’єву божницю, що розташована в м. Остер, а також Остерський краєзнавчий музей.

Серед учасників: представники Міністерства культури та інформаційної політики України, Чернігівської обласної військової адміністрації,  Держгеокадастру, органів місцевого самоврядування, експерти  Програми USAID АГРО, представники фахової спільноти землевпорядники та архітектори.

Вас може зацікавити

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК

Культурне розмаїття національних меншин є частиною нематеріальної культурної спадщини України і має бути захищене, — МКСК