«Невидимі сторінки»: сотні людей долучилися до популяризації літератури шрифтом Брайля

23 жовтня на базі освітньо-реабілітаційного простору Trinity HUB у Києві відбулось офіційне закриття культурно-мистецького проєкту «Невидимі сторінки». Ця ініціатива, організована видавництвом «Антологія» за підтримки Українського інституту книги, спрямована на популяризацію читання шрифтом Брайля та забезпечення безбар’єрного доступу до літератури.

Директорка видавництва «Антологія», ідейна натхненниця проєкту «Невидимі сторінки» Олена Нечепуренко зазначила: «Цей проєкт народився з простого переконання – кожна людина має право на безбар’єрний доступ до літератури. Для мене це не просто ініціатива, а особиста місія. Ми хотіли показати, що література має об’єднувальну силу і здатна стирати будь-які бар’єри». 

Автори та учасники проєкту переконані, що кожна книга повинна бути доступною для всіх, незалежно від способу її сприйняття – очима, на дотик чи на слух. 

«Шрифт Брайля відкрив двері у світ літератури для тих, хто цього потребує. Кожен дотик до крапки шрифту Брайля – це крок до нового світу, емоцій та неймовірних відкриттів. Давайте разом творити суспільство, де кожен має рівні можливості!» — закликала начальниця відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКСК Леся Хемраєва.

Учасники заходу поділилися своїм досвідом і враженнями від реалізації проєкту, а також розповіли про плани та підсумували досягнення культурно-мистецького проєкту «Невидимих сторінок».

Ініціатива охопила сотні зацікавлених читачів, бажаючих дізнатися більше про шрифт Брайля та літературу для людей із порушеннями зору. 

В межах проєкту відбулися заходи у Чернівцях, Одесі, Львові та Києві, що підвищило обізнаність про доступність літератури шрифтом Брайля.

Нагадаємо, що з ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» прийнята Національна стратегія із створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року та затверджений План заходів з її реалізації.

Вас може зацікавити

У рамках кампанії «Українська – мова вільних» Strichka запустила квести для українців у всьому світі

У рамках кампанії «Українська – мова вільних» Strichka запустила квести для українців у всьому світі

«Дарую тобі сонячне мистецтво»: у Вільнюсі відкрили виставку робіт Марії Примаченко

«Дарую тобі сонячне мистецтво»: у Вільнюсі відкрили виставку робіт Марії Примаченко