Незабаром в Україну завітають міністри культури Литви та Польщі для обговорення співпраці в царині культури у рамках Люблінського трикутника.

У січні цього року на запрошення литовської сторони з робочим візитом Каунас відвідали Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко та голова Держмистецтв Галина Григоренко. Сьогодні ж, 11 лютого у Києві відбулася робоча зустріч Катерини Чуєвої, заступниці Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції, Габріелє Жайдітє, радниці Прем’єр-міністра Литовської Республіки з питань культури, та Іни Кнюрєнє, аташе з питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні. 

Культурне співробітництво є важливою складовою стратегічного партнерства України і Литви та найяскравішим підтвердженням дружніх українсько-литовських відносин. 

«Сподіваємося, зустріч міністрів культури в рамках Люблінського трикутника, що має відбутися 25 лютого в Києві, допоможе розширити рамки співпраці між нашими країнами. Наше завдання – створити сприятливі умови для активної співпраці між фахівцями та інституціями, розвитку мереж та реалізації спільних проектів», – підкреслила Катерина Чуєва, заступниця Міністра культури та інформаційної політики.

Наразі активно реалізуються українсько-литовські проєкти в музейній сфері, зокрема – п’ятирічний цикл спільних міжнародних виставок «Національні музеї Литви та України». Важливим, зокрема, в контексті програми «Велика Реставрація», є обмін досвідом у сфері збереження та управління культурною спадщиною. 

Під час зустрічі литовська сторона наголосила на важливості розвитку двосторонньої співпраці у сфері культури та підтвердила готовність надалі докладати всіх зусиль для її поглиблення. Також литовці запросили українців долучитися до заходів з відзначення 700-річного ювілею столиці Литви – місто Вільнюс у 2023 році.

 

Вас може зацікавити

1169 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію

1169 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію

«Антитіла» завершили тур в США: 10 мільйонів гривень для української розвідки і виступ у Конгресі

«Антитіла» завершили тур в США: 10 мільйонів гривень для української розвідки і виступ у Конгресі