Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Офіційна позиція МКІП щодо введення «карантину вихідного дня»

Міністерство культури та інформаційної політики не підтримує ініціативу щодо введення “карантину вихідного дня”, оскільки це може спричинити негативні наслідки для сфери культури, креативних індустрій та гостинності. 

Сотні тисяч працюючого населення України опиняються у зоні ризику залишитися без роботи. Тобто мова йде про життя та існування людей.

Окреме питання, чи витримає економіка України, якщо свою роботу призупинить сфера, яка генерує від 2 до 4% ВВП. І це ми говоримо в розрізі сфери культури, хоча варто пам’ятати, що загалом аналогічні ризики й для мікро, малого та середнього бізнесу.

Чи позитивно позначиться закриття закладів культури на загальній статистиці захворюваності – ні. Адже заклади культури очевидно не є епіцентром для розповсюдження вірусу. Контролювати дотримання карантинних обмежень у закладах культури чи не найпростіше: потік людей регулюється, розсадка визначається, те, щоб відвідувачі перебували у масках та температурний скринінг – постійно відслідковується, дезинфікуючі засоби завжди в доступі. 

Тому закривати сферу, яка фактично є взірцем для багатьох галузей з виконання санітарно-епідеміологічних вимог МОЗ, – рішення, яке може призвести до неминучих втрат. Заборона на роботу в вихідні дні для закладів культури та креативних індустрій призведе до зменшення і без того критичних доходів ще додатково на 50% і більше.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024