Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Окремі етапи виробництва патріотичних телесеріалів реалізовуватимуться за державної підтримки

28 жовтня 2020 року Кабінет Міністрів схвалив проєкт постанови «Про внесення змін до пункту 9 Порядку використання коштів для здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-Co V-2».

Документ, зокрема, дозволяє використовувати бюджетні кошти на покриття витрат на реалізацію окремих періодів виробництва телевізійних серіалів патріотичного спрямування.

Це дасть можливість ефективніше використати 100 млн грн, виділених в рамках 1 млрд. грн. інституційної підтримки сфери культури, на створення цього суспільно значущого аудіовізуального контенту та підтримку кіногалузі в умовах коронакризи. Тобто мова не йде про нові чи додаткові кошти.

Кошти, згідно з постановою Кабміну від 8 липня 2020 року №592, мають бути використані до кінця поточного року. Тому постала необхідність передбачити можливість їх використання не тільки для покриття витрат на виробництво усього телевізійного серіалу, а й для підтримки реалізації окремих періодів (етапів).

Прийняття цих змін дозволить МКІП найближчим часом оголосити про початок конкурсного відбору проєктів.

Вас може зацікавити

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У Києві відкрили виставку, присвячену історії греків Маріуполя

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024