Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко: «Leopolis Jazz Fest 2021» має стати успішним кейсом пожвавлення культурного життя в умовах карантину

Цього року Leopolis Jazz Fest відбудеться в експериментальному форматі з урахуванням вимог «нової реальності», спираючись на європейський досвід проведення концертів під час пандемії. Про це повідомив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час прес-конференції «Leopolis Jazz Fest 2021: проведення фестивалю з карантинними обмеженнями».

У прес-конференції, яка відбулася 12 травня, також взяли участь міський голова Львова Андрій Садовий, заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, виконавча директорка Leopolis Jazz Fest Наталія Горбачевська та артдиректор Leopolis Jazz Fest Олексій Коган.

МКІП приєдналося до команди проекту «Leopolis Jazz Fest 2021», адже для міністерства важливо отримати досвід безпечного проведення подібних масштабних заходів. Олександр Ткаченко підкреслив, що зараз надзвичайно важливо перезапустити концертну індустрію, яка найбільше постраждала під час кризи. Дохід індустрії за минулий рік порівняно з 2019-м зменшився на 17%. Якщо порівнювати окремі квартали докарантинного і карантинного періодів, то падіння сплати ПДВ, а отже, обсягу реалізованих послуг у концертній індустрії склало до 70%.

За його словами, створено спеціальну робочу групу для затвердження стандартів проведення заходу і це вкрай важливо в постковідний час, в тому числі і для іноземних туристів.

«Фестивальна діяльність – це велика частина креативних індустрій, а також туризм. Наразі перед нами зараз стоїть надзавдання – яким чином повернути фестивальну діяльність в Україну з дотриманням вимог карантинних обмежень. Ми продовжуємо розробляти стандарти для проведення масових культурних заходів аби мати змогу відновити концертне життя в умовах пандемії», – зазначив Міністр.

Міністр додав, що також МКІП працює над впровадженням сертифікатів для придбання квитків на концерти й театральні вистави, що дасть змогу посилити культурний попит, передусім серед молоді. Адже саме концертна, музична індустрій і креативні індустрії загалом є потужним культурним і туристичним магнітом для поціновувачів мистецтва.

«Сподіваємося, що Leopolis Jazz Fest стане успішним кейсом пожвавлення культурного життя в умовах карантину, і цей кейс можна буде масштабувати на всю країну», – зазначив очільник МКІП.

Олександр Ткаченко також повідомив, що МКІП обов’язково підтримає висунення Львова на обрання Приймаючим містом в рамках відзначення Міжнародного дня джазу у 2022 році, оголошеного ЮНЕСКО. «Переконаний, що Львів – ідеальне місто, яке заслуговує на цей статус. Для цього потрібно, щоб міська влада спільно із фестивалем звернулась до МКІП зі спеціальною заявою. Ми ж у свою чергу обов’язково підтримаємо заявку та зробимо усе від нас залежне, аби Львів отримав цей статус».

Вас може зацікавити

Микола Точицький відзначив подяками реставраторів заповідника «Києво-Печерська лавра»

Микола Точицький відзначив подяками реставраторів заповідника «Києво-Печерська лавра»

У Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого презентували фотоекспозицію «Бібліотеки Херсонщини: злочини Росії проти культури України»

У Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого презентували фотоекспозицію «Бібліотеки Херсонщини: злочини Росії проти культури України»