Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко: Ми за конструктивне поновлення розгляду законопроекту “Про медіа”

10 березня 2021 року Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко взяв участь у модерованому діалозі у форматі чатем-хаусу на тему «Регулювання медіа в Україні: діалог для пошуку спільної формули».

“Законопроект “Про медіа” викликав чимало дискусій і фідбеку від професійної спільноти. Але обговорення і потрібні для того, щоб досягати компромісу. Ми за конструктивне поновлення розгляду закону, бо пасивність у цьому питанні –  умови для відсутності протидії пропаганді агресора”, – зазначив Міністр за підсумками зустрічі. 

Зокрема, під час заходу обговорили:

  • Призначення членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення за квотами Верховної Ради України і президента України і забезпечення її фінансової автономії;
  • Відповідальність медіа та санкції, які можуть бути накладені за порушення відповідного законодавства; 
  • Основні принципи регулювання онлайн-медіа;
  • Реєстрацію медіа, а також сферу поширення регулювання.

“Продовжуємо рух до міжнародних стандартів журналістики. Стандартів мають дотримуватися всі медіа, без виключень”, – додав Олександр Ткаченко.

Діалог організували Аспен Інститут Київ спільно з Проєктом «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні». Участь у заході взяли представники медіа спільноти, органів державної влади, громадянського суспільства та індустрії.

Вас може зацікавити

50 років Будинку кіно: від перших кадрів до нових висот

50 років Будинку кіно: від перших кадрів до нових висот

Привітання з Всеукраїнським днем бібліотек

Привітання з Всеукраїнським днем бібліотек