Олександр Ткаченко: Спільнота концертної індустрії почала гуртуватися для чіткого визначення своїх потреб та комунікації з владою

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та заступниця Міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк взяли участь у першому засіданні робочої групи з концертної індустрії, яке відбулося у Львові 25 червня.

«Два тижні тому – перше засідання Ради з розвитку креативної економіки при Кабміні. Сьогодні – перше засідання робочої групи з концертної індустрії. Радий, що спільнота музичних продюсерів та представників концертних організацій почала гуртуватися для чіткого визначення своїх потреб і їх комунікації з владою. Це не формальні зустрічі для галочки. Це можливість бути в діалозі, говорити прямо і діяти. Вдячний учасникам за відкритість без реферансів. Ми зацікавлені у результаті», – зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Він також наголосив, що саме для цього і була створена Рада з розвитку креативної економіки при Кабінеті Міністрів України. Одна з її цілей – налагодження прямого діалогу між владою і бізнесом щодо розвитку креативних індустрій.

Напрацювання робочої групи ляжуть в основу Стратегії креативних індустрій, а також будуть запропоновані новаторські рішення для розвитку сфери. Міжвідомчий характер Ради з представниками різних органів: МКІП, Мінцифри, Мінекономіки, Мінфін та інші стейкхолдери – дасть змогу злагоджено втілювати напрацьовані пропозиції.
Наразі в Раді з розвитку креативної економіки при Кабміні три таких групи: з моди, народних художніх промислів та концертної індустрії. Далі планується охопити інші сектори.

За словами Лариси Петасюк, концертна індустрія постраждала від кризи найбільше. Падіння ПДВ у цій сфері минулого року у порівнянні з 2019-им становило 50%. А якщо брати квартали, коли запровадили карантин, то падіння сягало 70%.

«Пандемія рано чи пізно завершиться, і нам слід думати про розвиток сфери стратегічно. Сподіваюся, що засідання робочої групи дасть змогу напрацювати шляхи підтримки концертної індустрії у форматі діалогу «влада — бізнес». Не тільки антикризові заходи, а й перспективні шляхи на майбутнє», – зазначила заступниця Міністра.

Вас може зацікавити

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

У Києво-Печерській лаврі відродили одну із традицій української культурної спадщини — військову ікону

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій

Україна та Японія домовилися про посилення співпраці у сфері стратегічних комунікацій