Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко відкрив другий день форуму “Україна 30. Культура. Медіа. Туризм”

10 березня Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко виступив на відкритті другого дня Всеукраїнського форуму “Україна 30. Культура. Медіа. Туризм”.

“Ми рухаємося від пострадянського спадку та рудиментів патерналістського ставлення, яке в нашій культурі, на жаль, ще збереглося. Позиціонування культури, як м’якої сили, що об’єднує та згуртовує і визнання її ваги – крок вперед до сучасного світу і місця України у міжнародних процесах”, – зазначив Міністра.

Він окреслив основні цілі МКІП до 2025 року:

  • Збереження, захист та популяризація культурної спадщини та національної пам’яті для зміцнення культурної ідентичності українців 
  • Формування стійкої та комфортної екосистеми для розкриття творчого потенціалу митця, розвитку творчої та економічної діяльності у сфері культурних та креативних індустрій
  • Створення умов для безпечного національного мовно-інформаційного простору, підвищення спроможності населення критично сприймати інформацію
  • Перетворення туризму на інтегрований у світовий ринок драйвер соціально-економічного розвитку регіонів і держави 
  • Забезпечення населення України  якісними і доступними культурними послугами та можливостями для творчої самореалізації.

“Держава та суспільство мають усвідомити – культура не просто стійка. Вона породжує соціальні інновації, згуртовує спільноти, усуває байдужість і страх для творення добра і самореалізації. 

МКІП працюватиме, щоб екосистема підтримки культури та креативних індустрій створювала сталі можливості, стійкі мережі та альтернативні моделі взаємодії і вже у 2025 році вага, авторитет і вплив культури в Україні були беззаперечними”, – підкреслив Олександр Ткаченко.

Вас може зацікавити

50 років Будинку кіно: від перших кадрів до нових висот

50 років Будинку кіно: від перших кадрів до нових висот

Привітання з Всеукраїнським днем бібліотек

Привітання з Всеукраїнським днем бібліотек